У перехідний сезон погода спокушає залишитися вдома навіть найвідданіших фанатів катання. Щоб виконати план активності і продовжити підтримувати форму, не обов'язково залишати затишне гніздечко. Велотренажер — комфортна альтернатива велосипедним прогулянкам. Разом з ним ви залишитеся вірними звичного режиму, коли за вікном зривається злива і бушує шквальний вітер.

Компанія Wahoo пропонує суперсучасне обладнання для домашніх тренувань, яке надихає розширеним функціоналом і адаптивністю під потреби користувача. Розумний механізм заміщає заднє велосипедне колесо. Почаклувати над його налаштуваннями можна в спеціальному додатку для смартфона або програмі на персональному комп'ютері. Додатково на тренажері доступні спортивні додатки TrainerRoad, Sufferfest, Zwift. Інтуїтивно зрозумілий інтерфейс дозволить розібратися у всьому максимально швидко і оптимізувати роботу на результат.

Багатофункціональний Wahoo KICKR Bike

Найбільш яскраво дані принципи виражені в тренажері Wahoo KICKR Bike з широким спектром імітації навантажень. Вдосконалений маховик з нестандартним пристроєм стирає межі між симуляцією і справжньою їздою завдяки слухняній реакції і чіткому виконанню команд.

Конструкція KICKR реалістично відтворює опір навколишньому середовищу з одним великим плюсом: велосипедисту не потрібно довго шукати місцевість, щоб збільшити або зменшити рівень навантаження. Машина в одну мить змінює кут нахилу, передачу та інші параметри поїздки, варто тільки побажати! Цей нюанс дає домашнім тренуванням перевагу перед вулицею, дозволяючи спортсмену зробити процес більш продуктивним.

Для налаштування параметрів і обміну інформацією тренажер використовує зв'язок ANT + і підключення по трьох Bluetooth-каналах одночасно, щоб користувачеві не потрібно було раз у раз перескакувати з одного пристрою на інший, встановлюючи коннект заново.

Після підключення до додатка відкривається можливість тренування з опором, рівень якого обраний вручну і заздалегідь запрограмований, виходячи з поточних завдань. Опір градується відповідно до точно виміряної потужності. На додачу до навантажень опору тренажер імітує підйоми і спуски зі штучно заданим кутом ухилу. Для цього положення корпусу фізично піднімається і опускається відносно горизонтальної прямої. Ручна зміна кута нахилу може активуватися і відключатися на блоці управління.

Для наслідування роботи з трансмісією функціонал дозволяє віртуально відтворити звичне співвідношення ведучих і ведених зірок і кількість передач. Опція відтворює управління швидкісними режимами за допомогою обладнання від провідних світових брендів — Shimano, SRAM, Campagnolo.

Зберегти атмосферу справжньої їзди по місту і бездоріжжю допоможе ігрове гальмування за допомогою електромагнітного маховика. Користувач отримує відчуття швидкого скидання швидкості, різкої зупинки і пригальмовування при русі на спуску, що не відрізняються від оригіналу.

Щоб посадка на тренажері була звичною, конструкція регулюється в 5 точках за допомогою програми Wahoo Fitness до повної відповідності формі рами, висоті коліс і нахилу керма. Для на 100% достовірної посадки власник може модифікувати тренажер справжніми педалями, кермом і сидінням.

Взаємодіяти з пристроєм просто і приємно завдяки цифровому дисплею світлодіодного типу з продуманою візуалізацією поточної швидкості, рекордів, потужності, каденса і пройденого шляху. Для зручного користування електронний інтелект не потребує зовнішніх, окремих датчиків.

Як допоміжне обладнання з Wahoo KICKR Bike працюють велокомп'ютери ELEMNT і чутливий до активності вентилятор KICKR HEADWIND, покликані забезпечити максимальний комфорт і результативність.

Тиха модель Kickr Trainer

Wahoo Kickr Trainer — практичний велотренажер з ремінною передачею і максимально тихим механізмом. Виконаний зі сталі, він буде служити довго і надійно. Модель оптимізована під напрямки шосе і МТБ. Розмір використовуваних коліс лежить в діапазоні 26-29 дюймів.

Під час тренування точно відтворюється перемикання швидкісних режимів. Для імітації взаємодії з трансмісією використовується 11-швидкісна касета.

Завдяки підставці KICKR AXIS користувач зможе відчути звичні похитування, як при їзді по реальній трасі.

Налаштування програмуються через додаток Wahoo Fitness, встановлений на смартфон, ПК або ноутбук. Підключення відбувається по Bluetooth або через точний зв'язок ANT + FEC. В налаштуваннях користувач може вказати бажану потужність для опору, яка забезпечується електромагнітом. Максимальний показник становить 1800 Вт. Щоб урізноманітнити навантаження тренажер імітує спуски і підйоми в гору, при цьому найбільший кут ухилу з доступних — 16%.

Wahoo KICKR SNAP — доступний тренажер з інтелектуальним керуванням

Оптимальний варіант для тих, хто нещодавна почав займатися в приміщенні, оскільки володіє базовим набором опцій і простий в управлінні. Механізм працює на електромагнітному колесі з вимірником потужності точністю до 3%.

Маховик SNAP на 10,5 футів створює реалістичний опір, який налаштовується без участі користувача, коли мова йде про відтворення їзди по нахилам і спускам до 12%.

З KICKR SNAP тренування можна робити більш персоналізованими і складними за рахунок сторонніх додатків Sufferfest, Zwift і TrainerRoad. Також до тренажера підключаються велокомп'ютери Element, вентилятор Kickr Headwind та симулятори підйому до 20% з симуляторами спусків з ухилом до -10%.

Робота з тренажером зручно програмується через спеціалізований додаток для смартфона і ПК, сумісний з платформою Android і iOS. Зв'язок з програмним забезпеченням встановлюється через BLUETOOTH Smart, простий ANT + і його більш надійну версію ANT + FEC. За допомогою них же і відбувається оновлення ПЗ до модернізованих версій.

Тренажер органічно впишеться в програму активності, якщо ваш стиль катання — різні напрямки МТБ на колесах 26-29 дюймів.

Wahoo KICKR CORE — базова розробка для підтримки форми

Тренажер забезпечує високу реалістичність тренувань за рахунок регульованого електромагнітного опору і стороннього обладнання. Можливість підключитися до симулятора спусків і підйомів Wahoo KICKR CLIMB WFBKTR5 підсилює ефект навантажень, відтворюючи виклики природного рельєфу. Розширити пропозицію KICKR CORE допомагають додаткові програми, такі як Trainer Road, Zwift і The Sufferfest.

Зв'язок із зовнішніми гаджетами пристрій встановлює через класичний ANT + і його більш досконалу версію, а також по Bluetooth Smart. Підключаючись до телефону і комп'ютера зі спеціальним додатком, тренажер отримує розширені можливості для вимірювання ефективності тренувань і розробки програм.

Технічно системи тренажера сумісні з обладнанням трансмісії виробництва Sram, Shimano і Campagnolo. У перших двох випадках це касети від 8 до 11 зірок, у третьому — до 12.

Під час роботи опір зростає пропорційно потужності до максимального показника 1 800 Вт.